HOFBOMEN HOVENIERS UIT TILBURG IS ER VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING EN / OF HANDICAP D.M.V. EEN SOCIALE WERKPLEK / WERKPLAATS

Hofbomen Hoveniersbedrijf is gespecialiseerd in kleinschalige dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking en psychische problematiek. Onze medewerkers zetten zich in voor onze cliënten in West-Brabant. Dat kunnen (jong)volwassenen, ouderen, kinderen of gezinnen zijn. Allemaal hebben een beperking of handicap.

Ons hoveniersbedrijf biedt momenteel de mogelijkheid om op onze kwekerij 4 dagen per week dagbesteding uit te voeren. Op de dagbesteding werken mensen met een beperking die om deze reden niet binnen maatschappij zelfstandig kunnen functioneren. Om zo dicht mogelijk bij het normale leven te komen werken zij bij ons en draaien zij in alle facetten mee binnen de kwekerij. Waaronder; houtverwerking/kachelhout, kweken, onderhoud van de kwekerij en de verkoop van onze producten.

BEGELEIDING VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING OF HANDICAP

Doordat onze cliënten Bart en Hanneke goed hebben leren kennen is er een vertrouwen gegroeid waardoor ze vaker ontspannen hun werk kunnen uitvoeren dan voorheen het geval was. En gaat het eens niet goed, dan worden ze daarvoor niet gestraft. We slaan een arm om ze heen en gaan samen weer verder. De cliënten hebben het gevoel dat ze gewaardeerd worden, en dat is onbetaalbaar! " We zijn altijd welkom bij Bart en Hanneke ongeacht wat er de keer ervoor is voorgevallen! “ 

Werk hebben of een andere vorm van zinvolle dagbesteding is voor iedereen belangrijk. Het geeft je de mogelijkheid andere mensen te ontmoeten en jezelf te ontplooien. Dagactiviteiten bij Hofbomen Hoveniers uit Tilburg spelen al jaren een belangrijke rol in het leven van mensen met een beperking en bepalen voor een groot deel ook de kwaliteit van hun bestaan. Hofbomen Hoveniersbedrijf laat zien dat er plaats is in de maatschappij voor mensen met een beperking, samen, dicht in de buurt. 

Redactioneel stuk geschreven in het plaatselijke online weblog Stadsbos013: Dagbesteding op Landgoed De Hofboom

Stuur een email