HEEFT U LAST VAN BUXUSMOT OF SCHIMMELZIEKTE IN UW BUXUSSEN?

De gevreesde buxusmot heeft ook Tilburg en verre omstreken bereikt. Wat te doen tegen deze veelvraat in de tuin? Controleren, controleren en nog eens controleren. Beter gezegd: de rups want die slaat op dit moment genadeloos toe in veel tuinen waar buxus staat. Zo heb je nog een mooie groene heg of fraai geknipte bol en ineens is alles bruin, zitten er spinnenwebben in en krioelt het van de rupsen.

De buxusmot rukt al jaren gestaag op in zuidoostelijke én noordelijke richting: in een tempo van 5 tot tien kilometer per jaar slaat het fraaie nachtvlindertje zijn vleugels steeds verder uit. Van Uden tot aan Eindhoven tot aan Tilburg kijken trotse tuinbezitters met grote vrees naar de opmars van het beestje dat in 2007 voor het eerst in Nederland opdook.

TUINONTWERP

Het tuinontwerp vormt de basis van de aan te leggen tuin. Laat uw tuinwensen vertalen naar een exclusief en innovatief tuinontwerp in de door u gewenste tuinstijl. Maak nu een afspraak!

TUINAANLEG

Wilt u een tuin laten aanleggen? Hofbomen Hoveniers uit Tilburg staat voor u klaar. Met oog voor detail, een fraaie afwerking en jarenlange garantie verzorgen onze hoveniers de tuinaanleg.

TUINONDERHOUD

Zelfs de meest onderhoudsvriendelijke tuinen hebben regelmatig tuinonderhoud nodig. Heeft u geen tijd of zin voor tuinonderhoud of is het teveel werk? Laat het dan uitvoeren!

SIERBESTRATING

Wij hebben voor sierbestrating een vakkundige stratemaker. Door een geheel of gedeeltelijke nieuwe bestrating kunt u op een vrij eenvoudige wijze uw tuin een volledig nieuwe look geven.

HOFBOMEN KAN U HELPEN MET HET RUIMEN VAN BESMETTE BUXUSSEN.

Buxus is al enkele jaren het onderwerp van gesprek als het gaat over aantastingen. Daarvoor was Buxus een zeer betrouwbare tuinplant welke nogal snel zijn standplaatsje voor lief nam ook al was deze niet ideaal. Ze deed het eigenlijk altijd overal goed. Totdat ze aangetast ging worden door een schimmelziekte die over was komen waaien uit Engelland en de buxusmot. De betrouwbaarheid was ineens verloren omdat vele Buxushagen en figuren af stierven. Omdat Buxus meestal gebruikt wordt om tuinen structuur te geven betekend het vaak dat met het afsterven van Buxus de hele tuin in elkaar stort. Tuinontwerpers gebruiken inmiddels al jaren geen Buxus meer als plant om de structuur en de belijning van een tuin neer te zetten simpelweg omdat het risico van afsterven te groot geworden was. Hofbomen kan u helpen uw besmette buxussen te ruimen en te vervangen door andere net zo mooie beplanting. Bel gerust voor meer informatie. Wij helpen graag.